Digitale Boeken

Uitverkocht maar toch digitaal te bestellen!

Af en toe krijgen we vraag naar een boek dat al helaas is uitverkocht, we hebben voor u de meest populaire titels op pdf gezet zodat u deze titel toch in uw bezit kunt krijgen. Deze titels kunt u bij vooruitbetaling bestellen via uutgeverieje.boaken@gmail.com

Vermeld bij u bestelling welke titel(s) u wilt ontvangen.

De prijs is slechts € 5,00 per titel. Ons rekeningnummer is NL13INGB0007828074

Na ontvangst van uw betaling krijgt u het Pdf-bestand per mail toegestuurd.

Hellendoorn-van-A-tot-Z

Hellendoorn van A tot Z

Hellendoorn van A tot Z is een cultuurhistorische ontdekkingsreis. Met kennis van zaken en onderkoelde humor neemt Dinand Webbink de lezer mee naar plaatsen in de gemeente Hellendoorn, die zelfs bewoners van de gemeente zelf nauwelijks kennen of waarvan ze de historische achtergronden niet weten. Scheepswerven langs het kanaal, het diepvrieshuisje in de Geuren, erve Goos, de Isakke, het gat van Cor Bal, de Leemkulen, dit alles en nog veel meer komt aan bod. Stonehenge, Rembrandt en Goethe komen voorbij, maar ook inbrekers als Kale Mannes en Jan de Schaarslijper. En hoe zit het met die badmeester die niet kon zwemmen, wat heeft Michelle Obama met het aloude ‘eierkulen’ te maken en waarom moet je bang zijn voor de Heemennekes? Natuurlijk liet in de gemeente Hellendoorn de Tweede Wereldoorlog zijn sporen na. Startbanen van de V1 zijn opnieuw te bezoeken, maar ook de treurige geschiedenis van het Joodse werkkamp Twilhaar ontbreekt niet.

 Hellendoorn van A tot Z nodigt de lezer uit er op uit te gaan en de onbekende, maar bijzonder interessante plekken van de gemeente te bezoeken. Plekken die je na het lezen van dit boek met heel andere ogen bekijkt.

‘Een geweldig leuk boek voor iedereen die onze gemeente met zijn rijke geschiedenis, zijn prachtige natuur, bijzondere mensen en grappige anekdotes een warm hart toedraagt.’

Anneke Raven, bestuurslid Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel.

ISBN 978-90-76272-46-7

Veranderend Hellendoorn

Veranderend Hellendoorn

In Veranderend Hellendoorn wordt teruggekeken op pakweg de laatste vijfenzeventig jaar van het dorp. De nadruk ligt op de vele ingrijpende veranderingen in de dorpssamenleving. De zes schrijvers hebben niet alleen gezamenlijk herinneringen opgehaald, maar met vele anderen over die vervlogen tijden gesproken. Al gegevens verzamelend heeft het zestal heel wat jaren zeer belangrijk werk verricht. Veel van wat tijdens die intensieve speurtochten boven water kwam, is nu door hen vastgelegd in deze schitterende uitgave, die ruim voorzien is van uniek fotomateriaal.

Van Eversberg tot Eerde

Van Eversberg tot Eerde

In Van Eversberg tot Eerde nemen de auteurs de lezer letterlijk en figuurlijk mee op een tocht door het verleden en het heden van zeven kastelen en vijf landhuizen langs de Regge. Uitgangspunt daarbij is een mooie zeventiende-eeuwse landkaart van een deel van de Regge, waarop een aantal van deze kastelen ingetekend is. Het boek beschrijft de geschiedenis van elk kasteel of havezate en van elk landhuis langs dit deel van de Regge. Verder wordt van elke havezate en landhuis verteld wat er tegenwoordig nog te zien is. Steeds opnieuw slagen de auteurs er in een boeiend beeld te schetsen van het kasteel en is het mogelijk je ter plekke een voorstelling te maken van hoe het ooit was.

Ontdekkingsreizen langs de Regge

Ontdekkingsreizen langs de Regge

Deze bundel bevat aangenaam leesbare verhalen over boerderijen, molens, verdwenen havezaten en kloosters rond Hellendoorn, Den Ham en Daarle. Ook de geschiedenis van het veenbedrijf rond Daarlerveen wordt belicht. Verder is er veel aandacht voor prehistorische begraafplaatsen op het Hoge Hexel, de Piksen en de buurtschap Hexel bij Nijverdal. Het laatste artikel gaat in op de oorsprong van palmpaasgebruiken in deze streek.

Verhalen van voorbij

Verhalen van voorbij

Bij veel mensen leven belangrijke gebeurtenissen en plaatsen voort via herinneringen en overleveringen, maar dat alles vervaagt. Dit zogenaamde collectieve geheugen wil Uutgeverieje ’n Boaken een duwtje in de rug geven. Geprobeerd is alle kernen van de gemeente te betrekken bij het samenstellen van de lijst van onderwerpen. Het gaat hier bijvoorbeeld om de eeuwenoude dodenweg Haarle-Hellendoorn, een vrij onbekend gedicht van Johanna van Buren, de kleuterschool in het gebouw waar nu een Chinees restaurant is gevestigd, de nog altijd zichtbare gevolgen van een neerstortende V1, de voormalige vuilnisbelten in Hulsen, het reeds lang verdwenen station in Haarle, de Zaandkoele in Nijverdal, enzovoort.