Activiteiten

Boekpresentatie 7 april 2022

Op donderdag 7 april aanstaande presenteert Uutgeverieje ’n Boaken haar nieuwe boek Geheim dagboek van een boekhouder, de Tweede Wereldoorlog gezien door de ogen van Berend Jan Schutten.

De Tweede Wereldoorlog houdt tot op de dag van vandaag mensen bezig. Het dagboek van Berend Jan Schutten uit Hulsen is pas enkele jaren geleden aan de vergetelheid ontrukt. Helaas was dit pas na zijn overlijden. Wat Berend Jan achterliet, is een unieke inkijk in wat er zich afspeelde in Hulsen, Nijverdal, Almelo en daarbuiten. Er komen gebeurtenissen voorbij die voor menige lezer nieuw zullen zijn. Dat maakt zijn oorlogsdagboek erg bijzonder en absoluut de moeite waard.

De redacteur, de jonge historicus Thom Kruiper, heeft de aantekeningen van Berend Jan zoveel mogelijk letterlijk overgenomen. Hij heeft echter gekozen voor een thematische aanpak. Het boek is ingedeeld in een tiental hoofdstukken, waarin zaken behandeld worden als kabelwacht, onderduiken en razzia’s, luchtoorlog etc.

Geheim dagboek van een boekhouder geeft veel nieuwe feiten over de oorlogstijd. Verhalen van toen moeten, ook ruim 75 jaar na dato, verteld blijven worden.

Programma:

19.30   Inloop, ontvangst met koffie/thee

20.00   Welkomstwoord door Frits Korver

20.10   Optreden van iMAGine close harmony

20.20   Thom Kruiper vertelt over Geheim dagboek van een boekhouder

20.40   Optreden van iMAGine

20.50   Overhandiging van eerste exemplaren aan Gerrit en Benno Schutten

21.00   Optreden van iMAGine

21.10   Afsluiting met een drankje en boekverkoop

De prijs van Geheim dagboek van een boekhouder is € 14,90.

Locatie: Dorpshuis Sion, G.H. Kappertstraat 45a, Smidserve, Hulsen

U wordt van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

Om een indicatie te krijgen van het aantal personen dat we kunnen verwachten, vragen wij u zich voor de presentatie op te geven via

uutgeverieje.boaken@gmail.com

Verschijnen nieuw boek 12 november 2021

Rondom ’n Oalen griezen, boek over kerk met korting verkrijgbaar.
Vrijdag 12 november a.s. presenteert Uutgeverieje ’n Boaken het boek ‘Rondom ’n Oalen Griezen’, een bijzonder boek over de middeleeuwse kerk van Hellendoorn, een must voor de liefhebber om te lezen en te bekijken.
De klokken, de doopvont, de muurschilderingen, de orgels en de prachtige gebrandschilderde ramen worden uitgebreid belicht. Ook de relatie met de adel, conflicten en het kasboek komen aan bod. Daarnaast wordt stil gestaan bij de Karkesproake, de Geuren en het Oale Karkhof. Met grote liefde voor het monument belichten Jan Dirk Wassenaar, Evelyn Ligtenberg en Paul Janse allerlei aspecten van het monumentale gebouw en het reilen en zeilen van de geloofsgemeenschap ter plaatse.
Het ruim geïllustreerde, gebonden boek van ruim 200 pagina’s kost € 17,50.
Wanneer u het nu besteld krijgt u het voor € 15,00.
Inschrijfformulieren zijn verkrijgbaar bij Primera Hofman en Bruna Prinsen. Ook kunt u een mail sturen naar: uutgeverieje.boaken@gmail.com

De Helletocht van Andries Pagrach en andere verhalen geschreven door Dinand Webbink

Op 29 april verschijnt er weer een boek!

Deze ontroerende bundel, De helletocht van Andries Pagrach en andere verhalen, behandelt de lotgevallen van ingezetenen en ondergedoken Joodse medeburgers van de gemeente Hellendoorn tijdens de Tweede Wereldoorlog. Dit alles bij een gebracht met groot inlevingsvermogen door Dinand Webbink.

15 MAART, LANCERING NIEUWSTE BOEK

Boekpresentatie

Vanaf vandaag  zaterdag 28 november 2020 ligt het boek Land van vele bruggen, het verhaal van mijn vader in de winkel.
Land van vele bruggen is een met feiten onderbouwde historische familiekroniek. De auteur Bela Ruth Samuel Tenenholtz schetst een aangrijpend en heel persoonlijk beeld van de vervolging en het verzet van de Joden in Overijssel, en in het bijzonder van de Nijverdalse familie Samuel - Pagrach.
Het boek is te koop in de boekhandel, o.a. bij Bruna Prinsen Nijverdal en Primera Hofman Hellendoorn, en kost € 13,50.
Het is ook te bestellen via uutgeverieje.boaken@gmail.com . 

De schrijfster aan het woord